Siker

A pisztolyos Major Veronika két számban is az első ötben a világranglistán

A tokiói olimpiai kvótás Major sportpisztolyban harmadik, míg légpisztolyban negyedik a rangsorban annak ellenére, hogy a májusi müncheni világkupa-viadalon nem indult.

2019.06.06 23:30ma.hu

Major Veronika a női pisztolyosok mindkét olimpiai számában az első ötben található a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) júniusi világranglistáján, melyen Sidi Péter légpuskában, Péni István pedig a kisöbű szabadpuska 3x40 méteres számában tagja a top tíznek.

A magyar szövetség honlapja szerint a tokiói olimpiai kvótás Major sportpisztolyban harmadik, míg légpisztolyban negyedik a rangsorban annak ellenére, hogy a májusi müncheni világkupa-viadalon nem indult.

A szintén olimpiai kvótás Péni István negyedik az 50 méteres összetett ranglistán, légpuskában pedig 14. helyen áll.

A világ- és Európa-bajnok Sidi Péter légpuskával egész évben jól teljesített eddig, ám a finálékról mind a három idei vk-n lemaradt néhány tizedkörrel. A kiegyensúlyozott teljesítmény eddig még nem ért kvótát, a világranglistán viszont a hetedik helyet jelenti a számára.

A Münchenben meglepetésre olimpiai kvótát lövő 17 éves Mészáros Eszter a vk-hatodik helyével egészen a 20. helyre jött fel a női légpuska ranglistáján.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.