Tenisz

Roland Garros - Babos továbbjutott a selejtezőben

Babos Tímea bejutott a selejtező második fordulójába kedden a francia nyílt teniszbajnokságon.

2019.05.21 15:26ma.hu

A világranglistán 138. soproni teniszező a kvalifikáció első körében a montenegrói Danka Koviniccsal (183.) találkozott. A két játékos ezt megelőzően egyszer, a 2016-os pekingi tornán csapott össze, akkor Babos két játszmában nyert.

A torna honlapja szerint párizsi mérkőzésük is hasonlóan indult, mint a három évvel ezelőtti: Babos hamar brékelte ellenfelét, majd az első felvonásban összesen háromszor vette el 24 éves riválisa adogatását, így 38 perc után előnybe került.

A második szettre sem változott sokat a találkozó képe: a 26 esztendős magyar teniszező ugyan egy adogatójátékát elvesztette, de mivel ő ismét háromszor vette el ellenfeléét, 1 óra 26 perc után ünnepelhette a továbbjutást.

Babos Tímea a következő körben az olasz Martina Trevisannal (157.) találkozik.

A főtáblára jutáshoz - amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel - három mérkőzést kell nyerni.

Korábban Balázs Attila is továbbjutott, a selejtezőben még Stollár Fanny érdekelt.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
nők:
Babos Tímea-Danka Kovinic (montenegrói) 6:2, 6:2

később:
Stollár Fanny-Timea Bacsinszky (svájci, 3.) 14.00

korábban:
férfiak:
Balázs Attila-Vu Kvon Szun (dél-koreai, 30.) 7:5, 6:3

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.