Vitorlázás

Finndingi Eb - Berecz Zsombor ezüstérmes

Berecz Zsombor ezüstérmet nyert a vitorlázók nyílt Finndingi Európa-bajnokságán.

2019.05.18 17:01ma.hu

A világbajnoki címvédő, olimpiai kvótás magyar sportoló a szombati éremfutamban kilencedikként ért célba, így bebiztosította ezüstérmes helyezését.

A versenyt az olimpiai bajnok brit Scott Giles nyerte meg, a világranglistát vezető holland Nicholas Heiner pedig Berecz mögött lett harmadik.

Berecz Zsombor ezzel megismételte eddigi legjobb Eb-szereplését, mivel a 2016-os kontinensbajnokságon is ezüstérmet nyert. Viszont nem ez karrierje legnagyobb sikere, tavaly ugyanis megnyerte az aarhusi világbajnokságot, amivel az első magyar kvótaszerzője lett a 2020-as tokiói olimpiának.

Eredmény:
Finndingi, Európa-bajnok:
Scott Giles (Nagy-Britannia) 48 helyezési pont
2. BERECZ ZSOMBOR 61
3. Nicholas Heiner (Hollandia) 97

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.