Atlétika

Minden idők legjobb amerikai középiskolás idejét futotta egy tinédzser

A 18 éves Matthew Boling 9.98 másodperccel minden idők leggyorsabb középiskolai 100 méteres futását produkálta.

2019.04.30 21:30ma.hu

A houstoni jezsuita középiskolában tanuló, fehér bőrű atléta a hétvégén egy területi versenyen nyerte óriási fölénnyel a klasszikus sprintszámot. A futás alatt a megengedettnél lényegesen nagyobb, 6 méter/másodperces hátszél fújt, így az nem hitelesíthető hivatalos országos csúcsnak, ám mostantól ez minden idők legjobb eredménye.

Eddig Trayvon Bromell 2013-ban elért - szintén hátszeles - 9.99 másodperces ideje volt a legjobb, míg a hivatalos országos csúcs 10.00 másodperc.

A Houston Chronicle beszámolója szerint Boling - aki a versenyen távolugrásban (7,67 méter), valamint a 4x100-as a 4x400 méteres váltóval is győzött - a mostani tanévben kezdett csak el versenyezni, de 100 és 200 méteren is vezeti az országos rangsort, és beválogatták a középiskolás A válogatott keretbe is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.