Vitorlázás

100 nap múlva rajtol a Kékszalag

Száz nap múlva, július 18-án kezdődik a 51. Kékszalag, Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye.

2019.04.09 10:02ma.hu

"Legalább 500-600 hajó nevezésére számítunk" - mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az MVSZ keddi hírlevele szerint.

Kiemelte, a tavalyi Kékszalag azért volt különleges, mert az 50. versenyt rendezték, idén pedig két évfordulót ünnepelnek.

"Egyrészt az első Kékszalagra 85 évvel ezelőtt, 1934-ben került sor. Másrészt 2019-ben lett 90 éves a Magyar Vitorlás Szövetség" - nyilatkozott a főtitkár.

A 2018-as, jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjon több rekord született. Összesen 681 hajó adta le a nevezését és 545 csapat futott be a célba, erre korábban nem volt példa. A tavalyi versenyt több mint 12 órás idővel a svájci Safram nyerte, megelőzve a 13-szoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas kormányozta PreVitalt és a Józsa Márton vezette Opel Fifty-Fiftyt.

A Kékszalag időrekordját az Opel Fifty-Fifty tartja, ez a hajó 2014-ben 7 óra 13 perc alatt teljesítette a távot. A 2018-as Kékszalagon a leghosszabb ideig versenyző vitorlás, a Végrehajtó nevű hajó volt, amely 46 óra 43 perc alatt ért körbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.