Szervezés

Európa Játékok - Közel 130 fős lesz a magyar csapat

A hivatalos, név szerinti nevezések május 20-án zárulnak.

2019.04.09 03:30MTI

Június 21-én kezdődik Minszkben a II. Európa Játékok, amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót indít majd 14 sportágban, egyedül strandlabdarúgásban nem lesz magyar.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint az Európai Olimpiai Bizottság delegációja a legutóbbi látogatása után arról számolt be, hogy a fehérorosz főváros készen áll a versenyzők és kísérők fogadására.

A hivatalos, név szerinti nevezések május 20-án zárulnak. A magyar küldöttség fogadalomtétele június 12-én lesz a MOM Kulturális Központban.

Négy sportágban - cselgáncs, kajak-kenu, ökölvívás és tollaslabda - a játékok egyben Európa-bajnokságnak is számítanak, míg asztaliteniszben, íjászatban, karatéban és sportlövészetben tokiói kvótát is osztanak. További négy sportágban - atlétikában, cselgáncsban, kerékpárban és tollaslabdában - pedig olimpiai kvalifikációs ranglistapontokat lehet gyűjteni, illetve szintet teljesíteni.

A minszki Európa Játékokat június 21. és 30. között rendezik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.