Január 17-én lesz a rendezvénysorozat fináléja

Képek - K-3 döntő: Ringbe lép Növényi, Bárdosi és Felföldi Szabolcs is

Mérföldkőhöz érkezett a K-3 XLsport-Horfer serleg bajnokság: négy elődöntő és az interklub versenyek lebonyolítása után január 17-én tartják a rendezvénysorozat fináléját - Növényi Norbert, Bárdosi Sándor és Felföldi Szabolcs is ringbe lép.

K-3 döntő: Ringbe száll Növényi, Bárdosi és Felföldi is képgaléria

2008.12.28 18:10ma.hu

A szervezők január 17-re írták ki a rendezvénysorozat fináléját, melynek az ICE Center Budapest (volt káposztásmegyeri Jég és Rendezvénycsarnok) ad otthont.

A résztvevők hat súlycsoportban küzdenek meg a Target kupáért, de az esemény színvonalát emeli, hogy Növényi Norbert, Bárdosi Sándor és Felföldi Szabolcs is ringbe lép.

Amikor egy évvel ezelőtt a volt kickboksz világbajnok Sándor György és az Xlsport tulajdonosa, Ezüstszegi József megálmodták, s útjára indították a K-3-as bajnokságot, nem gondolták, hogy ilyen gyorsan népszerűvé válik a ketrecharc előszobájának szánt sorozat.

A versengés rangot vívott ki magának a küzdősport társadalom körében, az eddig megrendezett selejtezőket erős mezőny s zsúfolt nézőtér jellemezte.

A szabályok minden, a küzdősport terén jártas sportoló számára lehetővé teszik, hogy kipróbálja magát a K-3 viadalokon. A kempóból, a kickbokszból és a ketrecharcból összegyúrt K-3 stílus képviselői 3x3 perces menetekben küzdenek meg egymással, de a látványosság kedvéért a földharcot csak 30 másodpercig engedik.

A bajnokság döntőin - melyen a két felső kategória kivételével - súlycsoportonként a legjobb négy versenyző kap lehetőséget, a magyar harcosok mellett román, ukrán, szlovák sportolók is szorítóba lépnek.

A remélhetőleg teltházas viadalon olimpiai érmes birkózóink, Növényi Norbert és Bárdosi Sándor minőségi román ellenfelekkel szemben mérhetik le, mennyit sajátítottak el a legkeményebb küzdősport szakág, az MMA tudományából.

A ketrecharcnak is nevezett stílusban gyakorlatilag minimális a tiltott fogások listája: az ütés, rúgás, fojtás, kar- és lábfeszítés mind megengedett.

Moszkva kötöttfogású bajnokára, az 52 esztendős Növényire a nála 20 évvel fiatalabb, három szakágban is világbajnoki címmel rendelkező Tatar Marius vár Viadal szabályrendszerben, de a Sydneyben ezüstérmet szerző Bárdosinak sem lesz könnyű dolga.

A rendezvényen kötelek közé lép még a magyar kempo társadalom legismertebb és legeredményesebb alakja, a világbajnok Felföldi Szabolcs is.

A "Hegylakó" néven futó sportoló MMA Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, ellenfele szintén Romániából érkezik.

A rendezők színvonalas superfight mérkőzésekkel is színesítik a programot, Schremsz Ákos (Savoya Welness Kempo) a hatszoros francia kempo világbajnokkal, Cyril Bravais-sal (Kempo France) csap össze, míg Nagy Mátyásra (Savoya Welness Kempo) a kőkemény román Stoia Ruben (Metalcomp Romania) vár.

A K-3 bajnokság mezőnye:

65kg:

Butuc Georgica (Metalcomp Romania) Balogh Szabolcs (Gönczi Team Nyíregyháza) Mórucz Sándor (Wolfer Debrecen) Ciocarla Marius (Metalcomp Romania)

Tartalék: Zahari Máté (Pitbull Bp)

72kg:

Bagdi Tamás (Dunaharaszti Kempo) Buchinger Iván (Totalfight Team) Vicze Zsolt (Feja Gym Bp) Vikker Dániel (Bács Team Kecel)

Tartalék: Babau Eugen (Metalcomp Romania)

76kg:

Géczi Dániel (HMTA Budapest) Fülöp Dániel (Wolfer Debrecen) Zahari Vince (Wolfer Debrecen) Kiss Attila (Pitbull Bp)

Tartalék: Stangel Tamás (Savoya Kempo)

84kg:

Imre Zsolt (Bács Team Kecel) Jakab Szilárd (Nyíregyháza) Nagy Barna (Varga Team Budapest) Polgár Ádám (Totalfight Team)

Tartalék: Golub Vladimir (Stabilitás Ukrajna)

93kg:

Zathureczky Zsolt (Pitbull Bp) Végh Attila (Totalfight Team)

Tartalék: Tóth Tamás (Pitbull Zsámbok)

+93kg:

Veres Ádám (Pitbull Bp) Vesztergomi József (Győr) tartalék: Szántó Tamás (Berettyóújfalu)

A rendezvény január 17-én, 17 órától a K-3 elődöntőivel indul. A hivatalos kezdési időpont 19 óra, amikor a K-3 hat súlycsoportjának döntői és az MMA sztármeccsek kerülnek lebonyolításra.

Jegyek 5.900 és 7.900 forintos áron kaphatók az ICE Center (káposztásmegyeri jégcsarnok) jegypénztáraiban, de telefonon, a 06/30 9-4444-01-es számon, valamint e-mailben is rendelhetők a k3@xlsport.hu e-mail címen.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.