Fairplay

Tiltott szert találtak a magyar kajak-kenu válogatott egyik versenyzőjének mintájában

A magyar kajak-kenu válogatott egyik versenyzőjének A-mintájában találták a tiltott szert, az ügyről azonban egyelőre szinte semmilyen konkrét információ nem hozható nyilvánosságra - jelezte az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

2019.04.02 16:12Ma.hu

Ez egy teljesen friss ügy, a pozitív A-mintáról szóló hírt, a sportág megnevezésével, a Magyar Antidopping Csoport honlapján közzé kell tenni - mondta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a csoport vezetője. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, ezért semmilyen további információ nem kerülhet nyilvánosságra. Azt sem lehet tudni, hogy a kajak-kenun belül melyik szakágról van szó.

Az érintett sportoló kérte a B-minta vizsgálatát, ez hamarosan, néhány napon belül megtörténik - mondta a szakember, hangsúlyozva, hogy amíg a B-minta nem erősíti meg az A-minta eredményét, addig nem beszélünk doppingvétségről, csak pozitív A-mintáról.

Egyelőre azt sem közölhetik, hogy milyen tiltott szerről van szó - ez is csak akkor kerül nyilvánosságra, amennyiben jogerős határozat lesz az ügyben.

A B minta vizsgálata után, az eredmény függvényében, a sportoló meghallgatásával folytatódik az eljárás, ekkor elmondhatja, hogyan került álláspontja szerint a szervezetébe a tiltott szer - mondta Tiszeker Ágnes.

A kajakozó Horváth Bencét és Mozgi Milánt doppingvétség miatt tavaly négy-négy évre eltiltották, mindketten EPO-val buktak meg, Horváth Bence ellen már 2017-ben eljárás indult.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.