Labdarúgás

Második lett a már Eb-résztvevő U17-es magyar labdarúgó-válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott, amely már pénteken biztosította részvételét az Európa-bajnokságon, hétfőn 4-2-re kikapott Belgiumtól az utolsó selejtezőmérkőzésén.

2019.04.01 20:19ma.hu

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese ugyan vezetést szerzett a Telkiben rendezett találkozón, de a rivális már a szünetig fordított, majd a folytatásban újabb két gólt szerezve magabiztossá tette előnyét. A hajrában a magyarok csak szépíteni tudtak, így végül csoportmásodikként jutottak ki a kontinensviadalra.

Az írországi Eb-t május 3. és 19. között rendezik 16 csapat részvételével. A négy csoport beosztását csütörtökön 19.30-tól sorsolják Dublinban. A kvartettekből az első kettő jut a negyeddöntőbe, a torna első öt helyezettje pedig kvalifikálja magát az idei, brazíliai világbajnokságra.

A magyarok a két selejtezőtorna hat meccse során csak a mostani vereség alkalmával kaptak gólt, ugyanis Romániával 0-0-t játszottak, majd Litvániát 3-0-ra, Szerbiát 1-0-ra verték, az elitkörben aztán a bosnyákokat és a norvégokat is 1-0-ra múlták felül.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.