Bírság

Az EU 12,5 millió euróra büntette a Nike-t

Labdarúgáshoz köthető ajándéktárgyak határokon túlnyúló árusításának blokkolásáért 12,5 millió euróra büntette az Európai Unió a Nike amerikai sportszergyártó-vállalatot.

2019.03.26 04:30MTI

A cég 2004 és 2017 között az FC Barcelona, a Manchester United, a Juventus, az Internazionale, az AS Roma és a Francia Labdarúgó Szövetség termékeinek forgalmazásával élt így vissza. Az EU szerint azzal, hogy letiltotta a határokon túli árusítást, a szurkolók kevesebb termékből választhattak, ami egyben áremelkedést eredményezett. Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa azt emelte ki, hogy a Nike megfosztotta a más országokban élő drukkereket attól, hogy kedvenc csapatuk termékeihez hozzájussanak.

Az EU hétfőn azt is közölte, hogy az eredetileg tervezett bírságot 40 százalékkal csökkentették, mert a Nike együttműködött a két éven át tartó vizsgálat során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.