Sport

Dzsudzsák Balázs: Szívvel, lélekkel, akarattal, csapatként és országként mindent el lehet érni

Szalai Ádám azt mondta a horvátok elleni győztes Eb-selejtező után, hogy, az ilyen pillanatokért imád magyar lenni.

2019.03.25 05:36Ma.hu

Elégedetten nyilatkoztak a magyar válogatott tagjai, miután 2-1-re megverték a világbajnoki ezüstérmes horvátokat vasárnap este a Groupama Arénában.

Dzsudzsák Balázs, aki századszor lépett pályára címeres mezben a mai mérkőzésen azt mondta, ma csak ők nyerhettek a pályán.

"Már a Himnusznál is elfogtak az érzelmek, mindig is őszinte ember voltam, most is elfognak az érzelmek" - mondta könnyes szemmel az M4 Sportnak.

"A csapat csütörtökön is helyenként jól játszott, nem azt mondom, hogy a szív hiányzott, de nem volt meg ez a fajta szenvedély és akarat. Emellett végig tudtunk koncentráltan játszani, kihasználtuk a helyzeteinket, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk. Folyamatosan tudtuk, hogy mit akarunk. Előreléptünk, partiban vagyunk mindenért" - értékelt a csapatkapitány, aki szerint "szívvel, lélekkel, akarattal, csapatként és országként mindent el lehet érni."

Szalai Ádám, az egyenlítő gól szerzője elmondta, hogy már az elején úgy érezte, hogy jól kezdett a csapat, de aztán jött a gól, viszont sikerült visszajönniük a meccsbe.

"Ma óriásit tett a csapat, pár napja odacsaptunk az asztalra, de most dicséret illeti a fiúkat. A védelem mindent elfejelt, beleugrott, belelépett" - mondta.

Dzsudzsák Balázshoz hasonlóan a csatárt is meghatotta a szurkolókból áradó szeretet.

"Még 15 kört mentem volna a pályán a hangulat miatt, a hideg kiráz tőle, imádok magyarnak lenni az ilyen pillanatokért. Most is látszott, mit jelentene, ha itthon játszhatnánk az Eb-n. Az egész sorozat elején leültünk megbeszélni a dolgokat, hogy itthon rendezik az Eb-t, minden alá kell rendelni annak, hogy kijussunk. A kezdés bosszantó volt, de kellemetlen, akkor is kőkeményen meg kell beszélni" - mondta az M4 Sport riporterének.

A második gólt berúgó Pátkai Máté szintén pozitívan nyilatkozott a meccs eseményeiről, külön kitérve első válogatott góljára.

"Szerencsém volt, hogy másodjára sikerült bekotorni. Mondhatni bátor voltam, hogy jön a kapus, ilyenkor vetődni kell. Az egész meglepetés volt, hogy bekerültem a válogatottba, álomszerűre sikeredett. Visszafogott vagyok, nem szeretném túlértékelni a dolgot, mert Magyarországon hajlamosak erre. Hogy kijussunk az Eb-re, ahhoz kellenek ezek a bravúrok. Ma jó napunk volt, talán a horvátok le is becsültek minket" - mondta.

Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett volt a csapat teljesítményével, a magyar szurkolók pedig különösen nagy hatással voltak rá a mai meccsen:
"Az első félidőben jobbak voltunk, jól reagáltunk arra, hogy hátrányba kerültünk. Egyetlen lehetőségből tudtak gólt rúgni a horvátok. A játékosok a szívükből játszottak. Ez máskor is megtették egy mérkőzéstől eltekintve. Frusztrált voltam a szlovák meccs után, az eredmény volt a rossz, nem a játék. Mélyen hiszünk ebben a társaságban" - nyilatkozta a kapitány.

"A szlovák meccs után frusztráltak voltak a játékosok. Azt jobban meg akarták nyerni, mint bármely másikat. Meg kell köszönöm a játékosoknak a mai meccset, és a szurkolóknak is, még nem láttam ilyen hangulatot Magyarországon" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.