Sportlövészet

Légfegyveres Eb - Női pisztolyban Major és Sike is döntős

A korábbi három számmal ellentétben női pisztolyban lesz magyar döntős, sőt, Major Veronika és Sike Renáta révén kettő is az eszéki légfegyveres Európa-bajnokságon.

2019.03.21 18:24ma.hu
hirdetés

Csütörtökön a négy olimpiai egyéni 10 méteres szám alapversenyét rendezték meg a horvát városban, s az első háromban kifejezetten pechesen szerepeltek a magyarok. Férfi pisztolyban Tátrai Miklósnak két kör, női puskában Dénes Eszternek csupán hét tized, majd férfi puskában az olimpiai kvótás Péni Istvánnak egyetlen tized, a világ- és Európa-bajnok Sidi Péternek pedig kilenc tized hiányzott a nyolcas döntőhöz.

A három balul sikerült szám után aztán a női pisztolyosok alapja valamelyest kárpótolta a magyar csapatot, ugyanis a februári világkupa-viadalon légpisztolyban és sportpisztolyban is győztes, és ezzel olimpiai kvótás Major Veronika, valamint a légpisztoly korábbi Eb-bronzérmese és világbajnoki ötödikje, Sike Renáta is nagyszerűen szerepelt. Major 578 körrel az egész mezőny legjobb eredményét produkálta, míg Sike mindössze egy körrel elmaradva csapattársától a negyedik helyet szerezte meg a 60 lövéses alapversenyben, így mindketten készülhetnek a szombati nyolcas döntőre, melyet 12.30-kor rendeznek.

A szám harmadik magyarja, Egri Viktória 564 körrel a 24. lett.

A nap folyamán férfi pisztolyban Tátrai Miklós a 16., Nagy László a 37., Antal Balázs pedig az 50. lett. Női puskában Dénes Eszter a 11., Borsos Fanni a 35., míg Zwickl-Veres Kata a 40. pozícióban zárt. Férfi puskában Péni István 10., Sidi Péter 13., Somogyi Péter pedig 19. lett.

Pénteken a csapatversenyek negyeddöntőit, illetve az olimpia műsorán szintén szereplő vegyespáros számok alapversenyét rendezik meg, szombaton a hat olimpiai szám döntőit bonyolítják le, majd vasárnap a csapatversenyek éremcsatározásaival zárul a kontinensviadal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.