Történelmet írt

Itt a vak futó, aki három vakvezető kutyával teljesítette a félmaratont

Tomas Panek az első, akinek így sikerült lefutni a félmaratoni távot.

2019.03.19 06:02ma.hu

Történelmi pillanatokat tartogatott az idei New York-i Félmaraton, ugyanis egy vak férfi is lefutotta a 21 kilométeres távot. Hogyan? Három vakvezető kutyája kísérte végig a versenyen - ezzel ő lett az első futó, aki így teljesített félmaratont.

A megmérettetésen három labradorja, Westley, Waffle és Gus is vele futott, így ők lettek az első négylábú résztvevők. Panek és társai végül 2 óra 21 perc alatt teljesítették a távot.

Tomas Panek - aki még a 20-as évei elején veszítette el a látását - egyébként a Guilding Eyes for the Blind elnöke és vezetője. A nonprofit szervezet vakvezető kutyákat képez ki. Innen jött az ötlet, Panek ugyanis nem tudott letenni a futás iránti szenvedélyéről, de mindaddig más futók segítségére szorult. Elkezdett hát vakvezető kutyákkal edzeni, ami nemcsak külön kihívás, de egyben fantasztikus élmény is. A férfi reméli, hogy sokan követik majd a példáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.