Vívás

Párbajtőr GP - Négy magyar a nők versenyének főtábláján

Négy magyar vívó léphet pástra vasárnap a női verseny főtábláján a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

2019.03.10 03:30ma.hu

A 259 fős mezőnyből a szombati selejtezőben a 16 kiemeltnek nem kellett vívnia. A csoportkör több magyar párbajtőrözőnek jól sikerült, közülük Kun Anna hibátlanul szerepelt, hat győzelmet aratott, így - további 15 vívóval együtt - csatlakozott a kiemeltekhez.

A főtáblán megmaradt 32 helyért direktkieséses - már nem 5, hanem 15 tusig tartó - asszók következtek. A magyarok közül Muhari Eszter, Mihály Kata és Várnai Vivien vette sikerrel az akadályokat.

A nők mezőnyében 21 magyar párbajtőröző indult.

A pénteki férfi selejtezőből tíz magyar lépett tovább, így vasárnap 14 hazai vívóért szoríthatnak a szurkolók a BOK Csarnokban, a nyári világbajnokság helyszínén.

A 64-es táblán a férfiak 8.30-tól, a nők 10 órától vívnak a zárónapon, a négyes döntőre 18 órától kerül sor vasárnap.

A férfiak versenyét a tavaly elhunyt négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.