Újabb siker

Junior vívó Eb - Aranyérmes a párbajtőröző Koch Máté

A párbajtőröző Koch Máté aranyérmet nyert az olaszországi Foggiában zajló junior vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

2019.03.01 20:17ma.hu

Az esemény honlapja szerint a Vasas SC 19 éves sportolója a 64 között a német Louis Bongardot 15-8-ra, a 32 között a spanyol Gerard Gonellt, majd a nyolcaddöntőben honfitársát, Nagy Dávidot egyaránt 15-11-re, a negyeddöntőben a lengyel Damian Michalakot 15-5-re, az elődöntőben az olasz Davide di Verolit 15-12-re, majd a fináléban az osztrák Alexander Bírót 15-8-ra győzte le.

A juniorok egyéni versenyeiben korábban a kardozó Pusztai Liza bizonyult a legjobbnak. A korosztályos Eb-n a fiatalabbakat felvonultató kadet korosztályban a magyarok kilenc érmet nyertek. Egyéniben női párbajtőrben Muhari Eszter győzött, Büki Lili harmadik lett, míg férfi párbajtőrben Bartkó Levente és női tőrben Nekifor Erika másodikként végzett, majd csapatban a női párbajtőrözők és kardozók elsők, a férfi párbajtőrözők másodikak, a férfi tőrözők és férfi kardozók pedig harmadikok lettek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.