Siker

Szófiai tenisztorna - Fucsovics bejutott a második fordulóba

Fucsovics Márton a második fordulóba jutott szerdán a szófiai, 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.

2019.02.06 16:05ma.hu

A világranglistán 47. helyezett magyar teniszező az ATP-rangsorban 37., nyolcadikként rangsorolt olasz Andreas Seppivel találkozott az első fordulóban, akit eddigi egyetlen mérkőzésükön, tavaly Pekingben két szettben legyőzött.

A bulgáriai összecsapáson a 26 éves Fucsovics villámrajtot vett: kétszer is elvette 34 éves riválisa adogatását, és mivel a saját szervájánál végig magabiztos volt, 36 perc után előnybe került.

A második szettet Seppi kezdte jobban, ugyanis első bréklabdáját kihasználva 3:0-ra elhúzott, Fucsovics azonban viszonylag hamar kiegyenlített, sőt, egy újabb brékkel közel került a mérkőzés megnyeréséhez (4:3). Az olasz játékos azonban nem adta fel, ezúttal ő fordított, s Fucsovicsnak 5:6-nál két játszmalabdát hárítva kellett rövidítésre mentenie a szettet. Ott aztán a magyar játékos három fogadópontot is szerzett, ezzel pedig 1 óra 35 perc alatt eldöntötte a továbbjutást.

Fucsovics, aki párosban kedden búcsúzott, a nyolcaddöntőben a selejtezőből főtáblára került német Yannick Madennel csap össze. A rangsorban 121., 29 éves német teniszező ellen van törlesztenivalója a magyar játékosnak: eddigi egyetlen találkozójukon, tavaly, a budapesti salakpályás tornán három játszmában kikapott tőle.

A meccs után a magyar játékos úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy az ATP-sorozatban minden megnyert meccs értékes, ráadásul Szófiában korábban még senkinek nem sikerült legyőznie Seppit az első fordulóban.

"Úgy éreztem, jó formában érkeztem Szófiába - közölte Fucsovics hozzátéve, hogy nagyszerűen sikerült az otthoni hat-hét edzéssel eltöltött napja a Budai Tenisz Centrumban. "Már a csütörtöki meccs jár a fejemben, mert Maden nagyon veszélyes játékos, és itt már három nyert mérkőzésen van túl."

Eredmény:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Andreas Seppi (olasz, 8.) 6:2, 7:6 (7-2)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.