Labdarúgó NB I

Az MTK otthon kapott ki a Pakstól a tavaszi idény nyitányán

A Paks 2-1-re nyert az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának, valamint a tavaszi szezon nyitómérkőzésén szombaton.

2019.02.02 16:24ma.hu

OTP Bank Liga, 19. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 1-2 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1381 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Bognár (86.), illetve Remili (41.), Szabó J. (76.)
sárga lap: Varju (17.), Gera (28.), Gengeliczki (50.), illetve Zsidai (26.), Remili (31.), Fejes (34.)

MTK: Kicsak - Katona, Varju (Kulcsár T., 74.), Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Gera (Vass P., 82.), Kanta (Vogyicska, 67.), Bognár, Lencse - Torghelle

Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Szabó J. - Zsidai, Papp - Hahn, Kecskés (Egerszegi, 93.), Remili (Bartha, 78.) - Simon A. (Könyves, 61.)

A gyenge iramú első félidőben negyedóra után a paksiak legalább lehetőségekig eljutottak, az ötlettelen támadójátékot produkáló hazaiak azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A Paks a 41. percben megérdemelten jutott vezetéshez: az addig sokat hibázó Remili Mohamed látványos mozdulattal, ollózva talált az MTK kapujába. A mérkőzés tempójából és harcosságából egyáltalán nem következett, de Bognár Tamás játékvezető 17 perc alatt, még a szünet előtt kiosztott öt sárga lapot.

A második felvonásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, ez azonban csak némi mezőnyfölényhez volt elegendő, helyzetekre és egyenlítésre már nem. A védekezésre fókuszáló Paks ugyanis a 76. percben szöglet után növelte előnyét - a védő Szabó János a rövidre érkezve éles szögből pörgetett a kapuba -, az MTK a hátralévő időben Bognár István találatával csak szépíteni tudott.

A szezonban tizedik idegenbeli fellépésén a második győzelmét aratta a Paks, amely a 2018/19-es idényben - a tavaly szeptemberi 3-0-s hazai siker után - másodszor is az MTK fölé kerekedett. A Paksnak ezzel megszakadt a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata. Az MTK a nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnoki idényben, tizedik hazai összecsapásán a negyediket. A Paks ellen sorozatban az ötödik találkozóján maradt nyeretlen a kék-fehér együttes: két döntetlen mellett harmadszor kapott ki. Az MTK a legutóbbi hét forduló során ötödször maradt alul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.