Évforduló

Húszéves a sárkányhajó-szövetség

Két évtizedes múltra tekinthet vissza a Magyar Sárkányhajó Szövetség, amely a jubileumról ünnepséggel emlékezett meg csütörtökön Budapesten.

2019.01.17 19:01MTI

A "20 éve evezünk együtt" mottóval megrendezett eseményen elhangzott, hogy eddig 26 alkalommal vettek részt a Nemzetközi (IDBF), illetve az Európai Sárkányhajó Szövetség (EDBF) világ- és Európa-bajnokságain a magyarok, akik összesen 62 arany-, 75 ezüst- és 86 bronzérmet nyertek.

Tavaly júliusban a hazai szövetség rendezhette meg a 11. IDBF-klubvilágbajnokságot Szegeden, ahol csúcsrészvételt jelentően 28 országból 6200 sportoló indult. Amint azt a sportág dinamikus fejlődését méltatva Járosi Péter elnök, a világszövetség alelnöke kiemelte: a világ legjelentősebb sárkányhajós világversenyének lehettek a házigazdái, amelyen kiemelkedő magyar sikerek születtek: összesen 24 medált - 8 aranyat, 7 ezüstöt és 9 bronzot - gyűjtöttek.

Az augusztusi, németországi Európa-bajnokságon hasonlóképpen remekeltek a piros-fehér-zöld színek képviselői, akik 10 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérmet érdemeltek ki, a nemzetek közötti versenyben a harmadik helyen végezve.

Sárfalvi Péter helyettes sportállamtitkár köszöntőjében kiemelte, a 2018-as szegedi az eddigi legnagyobb és legsikeresebb világbajnoksága volt a sportágnak.

Mike Thomas, az IDBF elnöke hangsúlyozta, Magyarország három világversenynek is otthon adott már, ezzel összefüggésben méltatta a magyar szövetség aktivitását, szervező munkáját, a magyar vendégszeretetét egyaránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.