Nyert a társházigazda

Fölényes német győzelemmel indult a kézilabda-vb

A társházigazda német válogatott 11 góllal legyőzte az egyesített Korea csapatát a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésén, Berlinben.

2019.01.10 20:31MTI

A hazaiak Uwe Gensheimer, Hendrik Pekeler és Steffen Fath góljaival már a meccs elején elhúztak a koreai csapattól (6-2), majd a szünet előtt Andreas Wolff védéseinek is köszönhetően tovább növelték a különbséget.

A második félidő egy ideig még az elsőnél is simábban alakult, ám a 45. percet követően az ázsiaiak sorozatban háromszor voltak eredményesek, kapusteljesítményük is jelentősen javult, így végül "csak" 11 góllal kaptak ki.

A mezőny legeredményesebb játékosa a balszélső Gensheimer volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett.

A berlini A csoportban a németek és a koreaiak mellett a címvédő Franciaország, valamint Oroszország, Szerbia és Brazília szerepel. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Eredmény:
A csoport (Berlin):
Németország-Korea 30-19 (17-10)

később:
C csoport (Koppenhága):
Chile-Dánia 20.15

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.