Labdarúgás - MLSZ

Még egy mérkőzésre eltiltották a DVTK csatárát

Vernes Richárd, a Diósgyőri VTK játékosa további egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

2019.01.10 18:22MTI

A csatárt a Kisvárda elleni december 8-án játszott mérkőzés 49. percében történt belépője miatt büntették. Vernes az eset után sárga lapos figyelmeztetést kapott, ami az ötödik volt neki a szezonban, így csapata következő bajnokiját automatikusan ki kellett hagynia, a fegyelmi bizottság elnöke ugyanakkor már december közepén jelezte, hogy előzetes vizsgálatot rendel el a szabálytalanság miatt.

A DVTK honlapja szerint a fegyelmi bizottság csütörtökön hozta meg határozatát, s indoklása szerint azért büntette további egy mérkőzéses eltiltással a játékost, mert Vernes "a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben nagy intenzitással, túlzott mértékű erőbevetéssel veszélyeztette ellenfele testi épségét".

A diósgyőri klub a döntésre reagálva jelezte, hogy tárgyalás megtartását kéri.

Amennyiben Vernes büntetése a tárgyalás után is marad, a játékos nem szerepelhet az idei első fordulóban, február 2-án, a Mezőkövesd ellen.

A bizottság csütörtökön két mérkőzésre tiltotta el Vinícius Paulót, a címvédő MOL Vidi FC hátvédjét és egyre Leandrót, a listavezető Ferencváros védőjét a két csapat december 16-án játszott rangadóján elkövetett szabálytalanságaik miatt. A székesfehérváriak játékosa a bizottság szerint "a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben veszélyeztette ellenfele testi épségét", Leandro pedig "egy tömegjelenetben megrúgta ellenfelét".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.