A Győr irányítója

Nycke Groot nem szerepel többé a holland női kézilabda-válogatottban

Cornelia Nycke Groot, a Győri Audi ETO KC irányítója bejelentette, hogy nem szerepel többé a holland női kézilabda-válogatottban.

2019.01.10 23:30MTI

A 30 éves játékos csütörtökön a holland szövetség honlapján elmondta, szeretné minél jobban meghosszabbítani a pályafutását, de a teste már nem bírja a legmagasabb szintű terhelést, ezért kényszerült lemondani a válogatottságot.

"A Bajnokok Ligája, a magyar bajnokság és a holland csapat túl sok. Szeretnék mindenhol száz százalékot nyújtani, de nincs rá energiám" - nyilatkozta Groot.

A szövetségi honlap alapján a Bajnokok Ligája-címvédő Győr légiósa 2004 decemberében mutatkozott be a holland válogatottban, amelyben összesen 141 mérkőzésen lépett pályára és 439 gólt dobott. Utoljára a decemberi, franciaországi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén - amelyen 24-20-ra legyőzték Romániát - szerepelt nemzeti színekben. A 2015-ös világbajnokságon és a 2016-os Európa-bajnokságon ezüst-, a 2017-es vb-n pedig szintén bronzérmet nyert.

A holland válogatott fél éven belül a második kulcsemberét veszítette el Groot kiválásával, hiszen győri csapattársa, Yvette Broch augusztus elején bejelentette, hogy bizonytalan ideig szünetelteti pályafutását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.