Szűkített keret

Férfi kézilabda-vb - Hárman nem játszanak a dániai edzőmeccseken

A szűkített világbajnoki keret tagjai közül három játékos nem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott dániai edzőmérkőzésein.

2018.12.31 04:30MTI

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a Csoknyai István, Vladan Matics edzőpáros úgy döntött, a Tatabánya kapusa, Bartucz László, a Gyöngyös beállója, Vilovszki Uros, és a francia HBC Nantes irányítója, Faluvégi Rudolf nem lép pályára az olimpiai címvédő ellen csütörtökön Aarhusban és vasárnap Odensében.

A magyar csapat csütörtökön kezdte a közös felkészülést, szombaton pedig 16-10-es első félidőt követően 31-24-re legyőzte Chile válogatottját Budaörsön.

A német-dán közös rendezésű világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A magyar férfiválogatott 18 fős kerete:
kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.