Női kézilabda Eb

Súlyosnak bizonyult Cristina Neagu térdsérülése

Súlyosnak bizonyult Cristina Neagu térdsérülése, így a román női kézilabda-válogatott és a CSM Bucuresti balátlövője számára véget ért a szezon.

2018.12.13 23:30MTI

Neagu térde szerdán a Magyarország elleni mérkőzés 52. percében sérült meg a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében. Mentőautóval azonnal kórházba szállították, és a ChampSport International sportügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak nála.

Neagu pénteken a válogatott Oroszország elleni elődöntője és vasárnapi helyosztója mellett a Bajnokok Ligája teljes tavaszi idényéről lemarad. A CSM Bucuresti a Ferencvárossal és a címvédő Győri Audi ETO KC-val is azonos csoportban szerepel a középdöntőben.

A román válogatott eddigi hat Európa-bajnoki mérkőzésén Neagu töltötte a legtöbb időt a pályán - meccsenként átlagosan csaknem 56 percet -, és 82 lövésből 44 gólt szerzett, ezzel jelenleg a góllövőlista második helyén áll. Súlyos sérülése ellenére a csapatkapitány úgy döntött, nem utazik haza, a torna végéig hazája válogatottjával marad Párizsban.

A sérüléssel végződő mozdulat előtt a védekező Planéta Szimonetta lökte meg Neagut. A magyar játékos csütörtökön a közösségi oldalán kért elnézést ellenfelétől.

"Nagyon sajnálom a szerencsétlen esetet. A pályán ellenfelek vagyunk, de azon kívül sorstársak, senki nem akar rosszat a másiknak. Együtt érzek veled, és kívánom, hogy mihamarabb térj vissza! Remélem, hamarosan újra találkozunk a pályán" - üzente Planéta a román játékosnak.

A zsűri a videobírós visszajátszás után úgy döntött, hogy nem bünteti a magyar jobbátlövőt, mert szabálytalansága nem volt súlyos és nem volt szándékos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.