Úszás

Hosszú Katinkáék beperelték a FINA-t

Három úszó, Hosszú Katinka, Andrew Michael és Tom Shields beperelte a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezetet, a FINA-t.

2018.12.08 13:30ma.hu

Mint ismeretes, néhány héttel ezelőtt a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont. A FINA nem ismerte el a sorozatot, és szankciókat, eltiltást helyezett kilátásba azokkal az úszókkal szemben, akik vízbe ugranak, írja a swimmingworldmagazine-ra hivatkozva a Nemzeti Sport.

Ezért maradt el a verseny, amelyen egyébként több világsztár - köztük Hosszú Katinka és Cseh László - is elindult volna.

A FINA azzal indokolta a fenyegetést, hogy a lemondott torinói verseny nem felelt volna meg a szervezet szabályzatának. Mint az az úszók hivatalos közleményében olvasható, a FINA korlátozása (illetve fenyegetése) az úszókkal szemben jogsértő módon történt.

A három úszóval egy időben az ISL nevű úszószervezet is pert indított a FINA-val szemben - ez a társaság segédkezett volna a szóban forgó torinói verseny lebonyolításában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.