Úszás

Hosszú: lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, amit mondok

Nyílt edzést tartott Hosszú Katinka a Duna Arénában.

2018.11.29 10:54ma.hu

Az Index szerdán arról kérdezte az úszónőt, hogy klubja mekkora összegért cserébe használja a közpénzből épült létesítményt, mire Hosszú Katinka azt felete, az Iron Swimnek (az új klub) van szerződése, ám a használati díj összegét nem árulta el. Tudja a pontos összeget, de szerinte a vizes világbajnokságot is szervező Bp2017 Kft.-nek kell eldöntenie, hogy ezeket az adatokat közlik-e.

Korábban a Shane Tusuppal közösen alapított Iron Aquatics is használta a Duna Arénát, ám mert nem adták ki, hogy mennyiért, az ügy végül pereskedésig vezetett.

A világbajnokság előtt azt ígérték, hogy majd a nagyközönség is használhatja a Duna Arénát, de ez sokáig nem valósult meg, és manapság is korlátozott a bejutás. A portál erről is megkérdezte az úszónőt.

"Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni a válaszom. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen létesítmény, ami az elit úszóknak készült el egy olyan rendezvényre, ahol a világ legjobbjai úsztak, akkor azokban az idősávokban - gondolok itt a délelőttre és a délutánra - használják azok a sportolók, akik versenyezni fognak, olimpiára és világbajnokságra készülnek fel. Ami a jelenlegi helyzet" - hangzott a válasz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.