Úszás

FINA - Nem illett volna bele a torinói verseny a naptárba

Az Olasz Úszó Szövetség által tervezett, végül azonban lemondott torinói verseny nem felelt volna meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA szabályzatának.

2018.11.19 16:50MTI

A FINA beszámolója szerint az éves versenynaptár a nemzeti szövetségekkel való hosszas egyeztetés után alakul ki, a torinói viadal ilyen rövid időn belül való megrendezése azonban nem felel meg a követelményeknek. Ezek azért vannak érvényben, hogy a nemzetközi versenyeken a lehető legjobb feltételeket biztosítsák az összes résztvevő sportoló számára, miközben fenntartják az egészséges versenynaptárt.

A szervezet közleményében hangsúlyozza, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődött a sportág, köszönhetően többek között a pénzdíjak jelentős emelkedésének, illetve az egyes nemzeti szövetségekkel közösen indított fejlesztési programoknak.

A FINA korábban eltiltással fenyegette azokat a sportolókat, akik részt szerettek volna venni a december 20-ra és 21-re tervezett eseményen, a nyomás hatására pedig a szervező hazaiak végül úgy döntöttek, nem rendezik meg a viadalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.