Kajak-kenu

Jogerőre emelkedett Mozgi Milán négyéves eltiltása

Csütörtökön jogerőre emelkedett a kajakozó Mozgi Milán négyéves doppingeltiltása.

2018.11.16 01:30MTI

Az augusztus elején kiderült, hogy a Mozgi Milán, Somorácz Tamás páros nem indulhat a világbajnokságon, mert egyik tagja ellen pozitív doppingtesztje miatt eljárás indult. Ezt azóta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) illetékes bizottsága lefolytatta, és október 2-án négy évre eltiltotta Mozgit. Mivel a 20 éves versenyző a november 15-ei határidőig nem fellebbezett, büntetése jogerőre emelkedett.

A nemzetközi szövetség honlapjának híre szerint Mozgi Milánt június 26-án, alig két héttel az 500 méteren aratott Eb-győzelem után versenyen kívül ellenőrizték, és a mintájában EPO-t mutattak ki. A pozitív eredmény hatására augusztus 7-én az MKKSZ felfüggesztette a versenyzési jogát, így eltiltását onnantól számítják.

Mozgi tavaly a kajaknégyes tagjaként is Európa-bajnok volt, de egyik aranyérme sincs veszélyben, mivel a pozitív tesztet később produkálta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.