Labdarúgás

Bevezetik a videóbírót a Premier League-ben

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a következő idénytől bevezetik a videobírót.

2018.11.15 16:54MTI

Erről a Premier League húsz klubjának küldöttei döntöttek csütörtöki megbeszélésükön.

A liga által kiadott közleményben kifejtették: hivatalosan a labdarúgás szabályalkotó testületéhez (IFAB) és a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordultak, hogy engedélyezze a használatát.

A négy legjobb európai bajnokság közül a Premier League az utolsó, amelyben használják a videobírót, ugyanis a németeknél és az olaszoknál a 2017/18-as, míg a spanyoloknál a 2018/19-es idénytől bevezették.

Az ázsiai futballszövetség (AFC) ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy a jövő évi kontinenstornán a negyeddöntőktől kezdve használni fogják a videobírót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.