Labdarúgás

A magyar csapat is ott lesz a hajléktalanok futball-világbajnokságán

Magyarország válogatottja is részt vesz a Homeless World Cupon, a hajléktalanok futball-világbajnokságán, amelyet idén november 13-tól Mexikóban rendeznek meg.

2018.11.09 10:32MTI

Az Oltalom Sportegyesület pénteki tájékoztatása szerint a tornán 48 csapat vesz részt.

A közleményből kiderül, a válogatott tagjait az elkötelezettségük alapján választják ki: a futballistákban közös, hogy mindegyikük küzd anyagi és lakhatási gondokkal, de ettől függetlenül kitartással és odaadással készülnek a viadalra. Vannak, akik már több mint egy éve készülnek arra, hogy Magyarországot képviseljék. Több mint száz edzésen, nyelvórán és munkaerő-fejlesztő képzésen vettek részt azért, hogy bekerülhessenek a csapatba és "jobbá tegyék a saját életüket, elérjék a vágyukat, megvalósítsák álmaikat."

Magyarország 13 éve minden évben delegál csapatot a világbajnokságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.