Kínos

Nemzeti Vágta: doppingolt lóval nyert Sepsiszentgyörgy lovasa

Doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs-István címét és két évig eltiltották a versenyzéstől a lovat, lovast, csapatvezetőt, tulajdonost is.

2018.11.08 07:56ma.hu

Nem sokáig örülhetett nyereményének a 13 éves Kolumbán Örs-István, aki szeptemberben Sepsiszentgyörgy színeiben versenyzett Fatima nevű lován és erős mezőnyben, hatalmas hajrában megnyerte a budapesti Hősök terén szervezett Kishuszár Vágtát - írja a Maszol.ro.

A Nemzeti Vágta szervezői kedden közölték, hogy a Fatima nevű lóból vett doppingminta pozitívnak bizonyult.

"A Szervezőbizottság eltiltotta a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől”, áll a Nemzeti Vágta közleményében.

Hozzáteszik: a doppingvétség miatt eltiltják Sepsiszentgyörgyöt a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől.

Mivel visszavonták a címet Sepsiszentgyörgy lovasától, ennek következményeként változott az idei Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta döntőjén eredménye is, amely szerint a lovas versenyt Zirc település színeiben versenyző Rigó Loretta, Virág nevű lovával nyerte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.