Siker

Férfi vízilabda világliga - Könnyed hazai sikerrel rajtolt a magyar válogatott

A magyar vízilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 17-9-re győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda világliga - egyben Európa Kupa-selejtező - szerdai rajtján.

2018.10.24 18:30MTI

Férfi világliga, 1. forduló:
Magyarország-Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
a magyar gólszerzők: Bátori 3, Varga Dé. Jansik D., Zalánki, Hárai, Jansik D. 2-2, Jansik Sz., Manhercz, Kovács G., Német 1-1

A magyar válogatottba több mint egy év után visszatért az olimpiai bajnok Varga Dénes, valamint a világbajnok Hárai Balázs, s rögtön az első hazai akcióból tevékeny részt vállaltak: utóbbi centerből ötméterest harcolt ki, amelyet előbbi érékesített. A németek gyorsan egyenlítettek, de a nagy fölényben vízilabdázó magyar csapat Jansik Dávid és Vámos Márton bombáival növelte előnyét.

A második felvonásban futószalagon jöttek a magyar gólok a szolnoki uszodában, a nagyszünetben már ünnepelt a hazai közönség (8-3).

A magyarok a folytatásban sem álltak le és rendkívül könnyedén diadalmaskodtak a német csapat felett, amellyel az elmúlt években többször is megszenvedtek.

A magyarok további programja:
november 13.: Oroszország-Magyarország
december 11.: Magyarország-Málta
január 29.: Németország-Magyarország
február 19.: Magyarország-Oroszország
március 12.: Málta-Magyarország

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, minden kvartettből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. között sorra kerülő nyolcas döntőjébe, innen az első három képviselheti a kontinenst - és adott esetben a rendező - a világliga Szuperdöntőjében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.