Siker!!!

Maráz Zsuzsanna a Spartathlon női bajnoka

Maráz Zsuzsanna elverte a világot! Megnyerte az Athéntól Spártáig tartó 246 kilométeres ultrafutást, a Spartathlont

2018.09.29 13:52MTI

A nők mezőnyében Maráz Zsuzsanna nyerte a Spartathlon elnevezésű 246 kilométeres ultrafutó versenyt.

Az Athén és Spárta között 1983 óta minden szeptember utolsó péntekén megrendezett verseny honlapja szerint az esztergomi sportoló 27:4:28 óra alatt teljesítette a távot, és a férfiak közül is csak 16-an tudták megelőzni, köztük volt a negyedik helyezett Bódis Tamás.

Maráz tavaly második, tavalyelőtt harmadik volt a Sportathlonon, amely egy Pheidippidész nevű futár Hérodotosz által dokumentált futásának állít emléket. A magyar ultrafutók közül korábban Lubics Szilvia háromszor, Bogár János és az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin egyszer győzött a világ leghíresebb és egyik legnehezebb ultramaratonján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.