Újabb siker

Női asztalitenisz vk - Póta csoportmásodikként a 16 között

Póta Georgina ugyan kikapott második mérkőzésén, de csoportmásodikként így is bejutott a kieséses szakaszba, a 16 közé a női asztalitenisz világkupán, a kínai Csengtuban.

2018.09.28 12:55MTI

A világranglistán 36. Póta a kanadai Zhang Mo (22.) felett aratott ötszettes siker után az ugyancsak ázsiai származású, ausztrál színeket képviselő Lay Jian Fanggal (74.) csapott össze, s öt jászmában kikapott. Csak a negyedik szett volt szoros, ezt a magyar játékos nyerte.

A körbeverést követően Lay végzett a trió élén Póta előtt, a legrosszabb szettaránnyal rendelkező Zhang pedig búcsúzott.

Póta a szombati nyolcaddöntőben - magyar idő szerint hajnalban - a világranglista-8., Csengtuban negyedik kiemelt tajvani Cseng I-csinggel találkozik. Tavaly is vele csapott össze a nyolc közé jutásért, s akkor 4-3-ra a rivális nyert.

A vk-n huszan indultak, nyolc játékos kiemelt, a többieket négy háromfős csoportba sorsolták. A csoportokból az első két-két helyezett jutott tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé.

Póta azzal harcolta ki az indulási jogot, hogy az 5-8. helyen végzett a februári Európa Top 16 bajnokságon. A magyar asztaliteniszező a legutóbbi három világkupán a nyolcaddöntőig jutott.

A 250 ezer dollár összdíjazású vk vasárnapig tart.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
3. csoport:
Lay Jian Fang (ausztrál)-Póta Georgina 4-1 (7, 6, 2, -10, 5)
korábban:
Zhang Mo (kanadai)-Lay 4-3 (-6, 8, -9, 9, 8, -8, 6)
Póta-Zhang 4-1 (7, 6, -7, 14, 10)

A csoport végeredménye:
1. Lay 1 győzelem/7-5-ös szettarány,
2. Póta 1/5-5,
3. Zhang 1/5-7

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.