Eredmény

FIFA-világranglista - Holtverseny az élen, Magyarország két helyet javított

A világbajnok Franciaország immár Belgiummal holtversenyben vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

2018.09.20 14:13MTI

A szervezet honlapja szerint a vb-bronzérmes belga válogatott egy helyet javított és lépett a franciák mellé. A rangsor 25 éves történetében még nem volt példa holtversenyre az élen. A top 10-ben ezen kívül egyetlen változás történt: a dánok egy helyet rontottak.

A magyarok - akik a legutóbbi rangsor elkészítése óta az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájában előbb Finnországban kikaptak 1-0-ra, majd házigazdaként 2-1-re legyőzték a görögöket - két helyet javítottak, így a 49. helyen állnak.

A magyarok NL-ellenfelei közül Görögország a 42. (42.), Finnország az 58. (62.), Észtország pedig a 98. (94.) pozíciót foglalja el.

A FIFA még az oroszországi világbajnokság előtt bejelentette: a vb után jelentősen átalakul a férfi világranglista pontszámítása, amely már a magyar származású amerikai sportvezető és fizikus, Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő rendszer alapján történik, ahogyan a sakkozóknál is.

Az újfajta ranglistaszámítás szerint minden mérkőzés után kapnak vagy veszítenek pontokat a válogatottak. A győzelemért egy, a döntetlenért fél pont jár, de fontosság szerint nyolc kategóriába sorolták a találkozókat. A legkisebb szorzóval (0,5) azok rendelkeznek, amelyeket nem hivatalos nemzetközi játéknapon rendeznek, a legnagyobbak (6) pedig a világbajnoki meccsek a negyeddöntőtől a fináléig.

A rendszert a női válogatottaknál már korábban bevezették, a férfiaknál augusztusban tértek át rá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.