Rali

A Zemplénben zajlana a rali Eb-futam

A rali Eb zárófutamának megrendezésére benyújtott magyar pályázat szerint a központ Nyíregyháza lenne, de a verseny jelentős része a Zemplénben zajlana.

2018.09.15 04:18MTI

"A kiszolgáló létesítmények lennének a városban, illetve pénteken egy szuperspeciális szakasz, de a viadalra a Zemplénben kerülne sor. Ez nemcsak egy sportesemény, hanem a külföldiek idecsalogatása is, akik így könnyedén eljuthatnak például Tokajra is" - mondta péntek este Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán.

A sportvezető elárulta, az előterjesztés alapján a kormány garanciát nyújt arra, ha a nemzetközi szövetségtől elnyerik a Eb zárófutamának rendezési jogát a 2019 és 2023 közötti időszakra.

"Hatalmas lehetőség a magyar autósportnak, illetve a szurkolóknak is, akik hét éve láthattak legutóbb Eb-futamot Magyarországon" - mondta Oláh, aki megjegyezte, novemberben a magyar bajnokság utolsó, nemzetközi futamát már úgy rendezik meg, hogy az mindenben megfeleljen egy Eb-futam előírásainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.