Siker

Sportlövő-vb - Péni István ezüstérmes

Péni István ezüstérmet nyert a férfi nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokság pénteki zárónapján.

2018.09.14 08:07MTI

Az UTE 21 éves sportolója az olimpia műsorán nem szereplő számot - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - 1169 körrel zárta, s a győztes finn Aleksi Leppától három körrel lemaradva lett második.

A 120 lövés során Péni a térdelő, majd a fekvő testhelyzetű 40-40 lövéses szakaszban is elmaradt finn vetélytársától, de több más lövőtől is a mezőnyben. Leppa 80 sorozatot követően hét körrel előzte meg őt. Állóban aztán - ahogy egy hete az 50 méteres összetett számban is - a mezőny legjobbja volt az újpestiek sportolója, amivel Leppán kívül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította.

A 300 méteres viadalon Sidi Péter 1154 körrel a 14. helyen végzett a 37 fős mezőnyben.

A tavaly légpuskában a világkupa-döntőben győztes Péni karrierje első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, egyúttal a csangvoni magyar csapat egyetlen felnőtt dobogós helyét érte el. Az olimpiai számok közül a kisöbű összetettben kilencedik, míg légpuskában a 12. helyen végzett a világbajnokságon.

Korábban a junioroknál Pekler Zalán kisöbű szabadpuska összetettben és fekvőben is ezüstérmet nyert. Előbbi számban a magyar csapat harmadik lett, csakúgy mint a junior lány csapat sportpisztolyban.

Olimpiai kvótát nem szerzett magyar sportoló a dél-koreai vb-n.

A világbajnokság utolsó fináléját férfi skeetben rendezték. A versenyt, egészen elképesztő teljesítménnyel, az amerikai Vincent Hancock nyerte meg, aki az alapversenyben mind a 125 korongot eltalálta, majd a fináléban 60-ból 59-et.

Eredmények:
férfi skeet, világbajnok:
Vincent Hancock (Egyesült Államok) 59 korong
2. Erik Watndal (Norvégia) 55
3. Riccardo Filipelli (Olaszország) 46

csapat, világbajnok: Franciaország 365 korong

korábban közölt eredmény:
férfi nagyöbű puska, 300 m, 3x40 lövés, világbajnok:
Aleksi Leppa (Finnország) 1172 kör
2. PÉNI ISTVÁN 1169
3. Gilles Vincent Dufaux (Svájc) 1167 ...
14. Sidi Péter 1154

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.