Dopping

WADA - Vizsgálatot indítottak Gyenyisz Cserisev ellen

A spanyol antidopping csoport vizsgálatot indított Gyenyisz Cserisev, a Valencia orosz válogatott labdarúgója ellen.

2018.09.12 22:27MTI

A brit The Telegraph című lap szombati számában közölte: értesülése szerint a csatárral szemben tiltott növekedési hormon használata miatt vizsgálódnak. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szerdán megerősítette mindezt, és hozzátette, az ügyben jelenleg a spanyol antidopping csoport a felelős.

A játékos édesapja, Dmitrij Cserisev korábban azt nyilatkozta, fia növekedési hormont tartalmazó injekciót kapott a nyári világbajnokság közben, hogy mihamarabb felépüljön sérüléséből, ezt követően indult meg az eljárás. Amennyiben bizonyosodik a tiltott módszer alkalmazása, akár négy évre is eltilthatják a futballistát.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU) határozottan állítja, hogy a 27 éves csatár - aki négy góllal a házigazdák legeredményesebbje volt a világbajnokságon - csupán vérlemezkékben gazdag plazma-injekciót kapott, ami teljes mértékben legális.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.