Tenisz US Open

Pénzbüntetést kapott Serena Williams

Serena Williams 13 155 fontos (4,7 millió forintos) büntetést kapott az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjében mutatott magatartásáért.

2018.09.09 19:54MTI

A szombati fináléban a japán Oszaka Naomival szemben két szettben veszítő amerikai játékos Carlos Ramos játékvezető sértegetése miatt 7739 fontot, tiltott edzői tanácsadásért 3095 fontot, az ütője összetöréséért pedig 2321 fontot fizet. A finálés szerepléssel 1,43 millió fontot keresett az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Williams.

Az amerikai teniszezőnek a döntő második szettjében előbb edzője, a francia Patrick Mouratoglou adott tiltott tanácsot, majd később mérgében összetörte az ütőjét. Ezért büntetőpontot kapott, és a székbíróval is összeveszett.

Három játékkal később a térfélcserénél a játékvezető megsértéséért Williams újabb intést kapott. A pályán megjelent a tornaigazgató is, heves vita alakult ki, és a meccs 4:3 helyett egy büntetőgémmel 5:3-ról folytatódott.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.