Doppingbotrány

Felfüggesztették a világbajnok ezüstérmest

Felfüggesztették Jarrion Lawson világbajnoki ezüstérmes távolugró versenyzési jogát, miután fennakadt egy doppingvizsgálaton.

2018.08.31 13:55ma.hu

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) doppingügyekkel foglalkozó szervezete pénteken azt közölte, hogy a 24 éves sportoló egyik mintájában a trenbolon nevű anabolikus szteroid nyomaira bukkantak a szakemberek.

Az Arkansas Egyetem korábbi atlétája a riói olimpián negyedik volt, a tavalyi szabadtéri világbajnokságon pedig csupán 4 centiméterrel kapott ki az aranyérmes dél-afrikai Luvo Manyongától. Az ötkarikás játékok évében az amerikai egyetemi bajnokságon nem csupán távolugrásban, hanem 100 és 200 méteres síkfutásban is diadalmaskodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.