Nagy siker

Egyetemi-főiskolai kajak-kenu vb - A magyarok az éremtábla élén

A magyar versenyzők 20 éremmel, közte 11 arannyal zárták az egyetemi és főiskolai kajak-kenu világbajnokságot Szolnokon.

2018.08.13 12:20MTI

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyarok további 5 ezüst- és 4 bronzéremmel az éremtáblázat első helyén végeztek Fehéroroszország és Lengyelország előtt.

A magyar egységek az 1000 és a 200 méteres távokon három-három, míg 500 méteren öt számban bizonyultak a legjobbnak. Az U23-as világbajnok Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita kajakpáros 200 és 500 méteren sem talált legyőzőre.

Az egyetemi és főiskolai vb-n 21 ország több mint 300 sportolója állt rajthoz, a magyar színeket 39 versenyző képviselte.

A záróünnepségen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a szervezők nevében megköszönte a részvételt a versenyzőknek, az edzőknek és a versenybíróknak is.

"Az egyetemi világbajnokságok rendszere egy támogatandó, szerethető és fontos dolog. Remélem, hogy ezen a hétvégén kicsit mi is hozzá tudtunk járulni ennek a mozgalomnak a további sikereihez" - mondta Schmidt Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.