Motorsport

Körrekorddal lett magyar bajnok a 17 éves motorversenyző

Hazai körrekordot jelentő idővel lett magyar bajnok az 1000 köbcentiméteresek között a német bajnokságban pallérozódó Kovács Bálint, a H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorversenyzője.

2018.08.13 11:52MTI

A fiatal pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint az elmúlt hétvégén, a Hungaroringen rendezett versenyen Kovács 1:50.7 perces köridőt futva nyerte meg az 1000 köbcentis kategória futamát, ilyen gyorsan pedig korábban még egyetlen magyar motoros sem ért körbe a mogyoródi Forma-1-es pályán.

Ezzel a győzelemmel a 17 éves versenyző bebiztosította pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét, két hét múlva pedig már a Lausitzringen áll majd rajthoz a német bajnokság Suzuki Cup elnevezésű, ugyancsak 1000 köbcentiméteres motorokat felvonultató mezőnyében.

Kovács április végén sporttörténelmet írt azzal, hogy - még 16 évesen - a német bajnokság szezonnyitóján, Oscherslebenben egy futamot megnyert, majd a második versenyen második lett. Korábban még egyetlen magyar motorversenyző sem aratott ehhez hasonló sikert ennyire fiatalon nemzetközi sorozat felnőtt mezőnyében. Július elején, a belgiumi Zolderben rendezett második fordulón Kovács mindkét futamot a második helyen zárta, így az összetett pontversenyben is második, és van esélye a bajnokság megnyerésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.