Vb-2018

Egyre többen mondják, hogy a világbajnokságot afrikai csapat nyerte

Mennyire francia a francia csapat?

2018.07.20 17:38ma.hu

A labdarúgó világbajnokságon vasárnap megszerzett aranyérem sokak szerint nem a francia válogatott eredménye, hanem az afrikai bevándorlóknak köszönhető. Valójában francia-e a francia csapat? - tette fel a kérdést az EuroNews, amit igyekeztek is megválaszolni.

Vegyük például a bevándorló felmenőkkel rendelkező Kylian Mbappét. A világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott csatár a Párizshoz közeli Bondy nevű településen nőtt fel. Bondyban a munkanélküliség a francia átlag kétszerese, így – mint az ország sok más, szegényebb régiójában – a futball szinte az egyetlen kitörési lehetőség. Mbappé 12 és 15 éves kora között az AS Bondy korosztályos csapataiban játszott, azóta pedig bebizonyította, hogy egy külvárosnak nem feltétlenül kell a reménytelenség színterének lennie.

"Úgy gondolom, Franciaország az egyetlen ország a világon, amely sikerrel integrálja a különböző nyelvű, kultúrájú és tradíciójú embereket. Itt mindenki otthonra talál" – vélte a helyi csapat egyik játékosa.

A világbajnok futballisták kétharmada bevándorló családból származik, amiért sokan megkérdőjelezik identitásukat. Egyesek odáig mennek, hogy azt mondják, a világbajnokságot afrikai csapat nyerte.

"A világbajnokságot a francia csapat nyerte. Egy különbözőségeiben egységes francia csapat, melynek tagjai boldogan viselik a francia mezt, éneklik a himnuszt, pozitív értékeket közvetítenek a fiataloknak, és emlékeztetik ezekre az idősebbeket. Ez az, ami felemeli és győztessé teszi Franciaországot" – reagált Laura Flessel sportminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.