Labdarúgás

'Mindig rajtunk csattan az ostor, a háttérről senki nem beszél' - kipakolt az újpesti csapatkapitány

Az Újpest egygólos előnyről 3-1-re kikapott az azeri Neftcitől a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön Bakuban.

2018.07.14 13:19ma.hu

Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitránya meglehetősen őszinte, nyilvános kritikát fogalmazott meg a gyászos vereség után.

"Mindig csak rajtunk, játékosokon csattan az ostor. Mi vagyunk a kirakatban, minket támad mindenki a játékunk miatt, a háttérről senki sem beszél, pedig szervezettségnek nyoma sem volt az egész túrán, a menedzsment csődöt mondott" - mondta el a Nemzeti Sportnak.

Mint fogalmazott, nyilván sokaknak nem tetszik majd, amit mond, de csapatkapitányként nem hallgathat.

Jöjjenek hát a szürreális bakui út részletei.

- Pontosan olyan eredményt értünk el, amilyet ilyen amatőr, ideálisnak távolról sem nevezhető körülmények között lehetséges.
- A klub menedzsmentje – hangsúlyozom, nem Roderick Duchatelet tulajdonosról, hanem az itteni vezetőkről beszélek – hibát hibára halmozott, és csak azzal foglalkozott, hogy minél olcsóbban kihozza ezt az utazást.
- Az egész utunk olyan szürreális volt, hogy arra nincsenek szavak. Szerda hajnalban indultunk egy olyan harmincfős kisgéppel, amelynek kétszer le kellett szállnia üzemanyagért, és lényegében az egész napunk elment az utazással, a hajnali indulás után helyi idő szerint este nyolckor érkeztünk meg. Nem kaptunk rendesen enni sem, csak szendvicset.
- Késve érkeztünk, így nem tudtunk edzeni a meccs előtti napon, nem tudtuk kipróbálni a gyepet és a labdát sem.
- Nekem kedd éjszaka szóltak a klubból, hogy valami gond van a vízumommal, amelyet nem intéztek el megfelelően, ezért itthon kell maradnom. Aztán azt mondták, kilencven százalék, hogy nem engednek be az országba, de kockáztassuk meg, induljak el mégis, ezért a reptéren kellett üldögélnem, hogy a helyi konzul segítségével elintézzék az ügyemet, és a csapattársaim után mehessek. Éjjel fél kettőre értem a szállodába, nem ettem, nem ittam, és amíg a többiek aludtak, addig tartottam magamnak átmozgató edzést.
- Én még mindig jobban jártam, mint két afrikai csapattársam, Alassane Diallo és Obinna Nwobodo, akik nem kapták meg a vízumot, és haza kellett utazniuk a meccs reggelén.
- Talán a kapusunk sem követett volna el olyan hibákat, ha normális körülmények között készülhetünk. Csak szenvedtünk egész meccsen, a testünket kellett megerőszakolni a pályán.

Litauszki hozzátette, közel sem mondott el mindent, "de egyelőre legyen elég ennyi".

A Nemzeti Sport megkereste a klub kommunkiációs vezetőjét, de nem kaptak választ. A 24.hu úgy tudja, a kommunikációs vezetőt ki sem utaztatták Bakuba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.