Vb-2018

39 fokos lázzal játszott a horvátok futballistája

Pokoli 120 percet küzdött végig, de megcsinálta!

2018.07.12 13:48ma.hu

A horvát labdarúgó-válogatott már harmadik hosszabbításos mérkőzését játszotta (egygólos hátrányba kerülve) az oroszországi világbajnokságon, de egyik játékosa sem akarta, hogy lecseréljék, mindez jól mutatja, milyen tartása és mentális ereje van ennek az együttesnek - nyilatkozta Zlatko Dalic szövetségi kapitány.

"Történelmet írtunk. Lehet nincs olyan stadionunk, amelyben az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájában fogadhatjuk az ellenfeleket, de van szívünk és büszkeségünk" - válaszolt arra a kérdésre a szakember, hogy mit jelent egy olyan kis ország, mint a négymillió lakosú Horvátország számára a fináléba jutás. "Hatalmas erőt adnak szurkolóink, de az egész régió nekünk drukkol, ez is jól esik" - mondta.

A szerdai elődöntőre visszatérve úgy vélte, azért sikerült Anglia fölé kerekedniük, mert a játék minden szegmensében jobbak voltak. Véleménye szerint a horvát csapatnak ez volt a legjobb meccse a vb-n, még annál is jobb, mint amikor a csoportkörben 3-0-ra verte Argentínát.

A Sun cikke szerint Ivan Rakitic ráadásul a meccset megelőző estén 39 fokos lázzal kúrálgatta magát a csapat szállásán, de mindezek ellenére végigküzdötte a 120 percet hazája válogatottjáért. Rakitic elmondta: ha már ezt megcsinálta, a döntőben már akkor is játszik majd, ha fél lábbal kell pályára állnia.

A 21. világbajnokság döntőjét vasárnap - magyar idő szerint - 17 órától a moszkvai Luzsnyiki Stadionban játssza a horvát és a francia válogatott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.