Programajánló

Több mint 700 magyar versenyző áll rajhoz a sárkányhajózás legnagyobb versenyén, Szegeden

Az ingyenesen látogatható eseményen izgalmakban, szép környezetben és fergeteges fesztiválhangulatban nem lesz hiány. Szurkoljunk együtt a magyaroknak!

2018.07.10 09:39ma.hu

Már csak két hét és elrajtol az év legnagyobb magyarországi sporteseménye a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság. A nyár legszínesebb és leglátványosabb programja vár mindenkit, aki szeretne egy igazán színpompás és izgalmas verseny részese lenni. Július 17 és 22 között először a Maty-ér, majd a hétvégén Szeged belvárosában, az élő Tisza vizét kavarja fel a sárkányhajó világbajnokság több, mint 6000 résztvevője.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke az esemény június 26-án Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 5 kontinensről, 30 ország, 6200 versenyzője küzd majd azért, hogy a dobogón állhasson Szegeden. Kiemelkedően magas sportolói létszámmal érkeznek majd a kanadaiak, a maguk több mint 1500 fős legénységével, az amerikaiak közel 1000 fővel, de mi magyarok is az élvonalba tartozunk a rajthoz álló több mint 700 indulóinkkal.

Ez a hatalmas magyar indulói létszám 15 klubcsapatból áll össze, akik számára a sárkányhajózás, sport, kikapcsolódás, élmény, egy olyan szabadidős tevékenység, ahol a jó hangulatú edzések és a baráti kapcsolatok plusz energiát adnak a mindennapokhoz.

A versenyen való helytálláshoz azonban mindezeken felül hónapokon át tartó kemény munkát, rendszeres edzéseket, mentális és fizikai felkészülést tudhatnak maguk mögött csapataink, akik sikeres szerepléséhez mi szurkolók is hozzá tehetünk a napfény városában.

Az ingyenesen látogatható eseményen izgalmakban, szép környezetben és fergeteges fesztiválhangulatban nem lesz hiány. Szurkoljunk együtt a magyaroknak!

És, hogy kik is ők: Fekete Gyöngy, Rába Sárkányhajó Club, Aqua Sport Promotion, Sugo Sárkányhajó Club, Dragon Aqua SE, Dragon Steel SE, Dunai Sárkányok Vác, Dragonmasters, Körös Dragon SE, Óbudai Sárkányok – BKV, LapáTolók SE. Az egyetemi élet pörgős hangulatát pedig a Szegedi Egyetem, a Pécsi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói hozzák el Nekünk.

Sárkányok hete! Te is légy a részese!

További információ: http://www.sarkanyhajozas.hu/
http://www.hungary2018.dragonboat.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.