Közbeszólt az időjárás

Triatlon-vk - Jégeső szakította félbe a férfiak döntőjét

A jégeső miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon-világkupán a férfiak vasárnapi döntője, és a versenybíróság döntése értelmében a viadalt nem folytatják.

2018.07.08 19:56MTI

A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a pálya balesetveszélyessé vált, és a rendőrség is figyelmeztette őket, hogy a nézők sincsenek biztonságban.

Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója elmondta: a versenybírók majd javaslatot tesznek a nemzetközi szövetségnek (ITU) arra vonatkozóan, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozathoz tartozó állomás pontjait miként írják jóvá. A férfiak döntőjében négy magyar - Bicsák Bence, Faldum Gábor, Lehmann Csongor, Tóth Tamás - volt érdekelt.

"Több verziót is el tudok képzelni ezzel kapcsolatban, de az biztos, hogy többhónapos eljárás előzi majd meg a végkifejletet" - mondta a sportvezető, akinek emlékei szerint nemcsak hazai, de még külföldi vk-futamot sem szakítottak meg ilyen módon.

Pedig kora délután a nők még ideális időjárási körülmények között versenyeztek. A viadalon a brit Sophie Coldwell győzött (59:02 perc), a portugál Melanie Santos (59:18 p) és az amerikai Chelsea Burns (59:28 p) előtt. A döntő 30 résztvevője közül 22 teljesítette a távot, a magyarok közül Bragmayer Zsanett (1:00:02 óra) a 10., Kovács Zsófia (1:02:25 ó) a 20. helyen ért célba.

Bragmayer a verseny után jelezte: összességében elégedett az eredménnyel.

"A verseny alakulása nem nekem kedvezett, de így is nagyon értékes kvalifikációs pontokat szereztem" - mondta Bragmayer, aki az úszás után még az élen állt.

A női döntő után következett a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét fő attrakciója, a férfiak döntője, amelyben az első számot, az úszást még minden zavaró körülménytől mentesen rendezték meg, de utána már szakadó esőben kellett kerékpározniuk a versenyzőknek. Ez egyrészt alaposan visszafogta a mezőny tempóját, és még el sem érhettek a záró számig, a futásig, megérkezett a jégeső, a viadalt pedig félbeszakították.

A férfiaknál 90, a nőknél 59 triatlonos indult a vk-n, előbbiek között hét, utóbbiaknál hat magyarral. A tizenhárom hazai versenyző közül a szombati középdöntőt követően hatan jutottak a vasárnapi döntőbe.

A triatlonosok legközelebb jövő hét végén Hamburgban mérik össze tudásukat, szombaton a világbajnoki-sorozat keretében, míg másnap az új olimpiai versenyszám, a vegyesváltó világbajnokságán.

A tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét keretein belül megrendezett junior Európa Kupában a férfiaknál Karai Levente révén magyar siker született vasárnap, míg a nőknél a negyedik helyezett Soós Fanni bizonyult a legjobb hazai versenyzőnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.