Labdarúgó vb2018

Szerb kapitány: a brazilok megbüntettek minket

Mladen Krstajic, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy megérdemelten győzték le őket a brazilok a világbajnokságon.

2018.06.28 10:34MTI

"Játékosaim küzdöttek, harcoltak, de egy ilyen erős ellenféllel szemben végig figyelni kell. A második félidőben próbáltunk nagyobb kockázatot vállalni, voltak helyzeteink, de ezek kimaradtak, a brazilok pedig megbüntettek minket" - értékelt a szakvezető az E csoport utolsó fordulójában lejátszott moszkvai mérkőzés után, melyet a dél-amerikaiak 2-0-ra nyertek meg.

Krstajic pozitívnak nevezte, hogy vb-t, Eb-t együttvéve nyolc év távollét után ismét nagy tornán szerepelhettek. Szerinte a Costa Rica elleni első mérkőzésen megérdemelték az 1-0-s győzelmet, a másodikat kockázatos összecsapásnak nevezte, mivel Svájc nagyon előkelő helyen áll a világranglistán, és a 2-1-es vereségre azt mondta: "történt, ami történt".

Összességében úgy vélekedett, hogy gratuláció illeti játékosait a bátorságukért, és azért, ahogyan a nemzeti színeket képviselték a világbajnokságon.

Tite, a brazilok szövetségi kapitánya szerint a második félidő egy szakaszát leszámítva kontrollálták a szerdai esti mérkőzést. A sajtótájékoztató nagy részében azonban nem is az összecsapást elemezte, hanem arról beszélt, hogy számára a legfontosabb az egyensúly megteremtése, illetve az, hogy a játékosok egyénileg előrelépjenek és a csapat is egyre magasabb szintre kerüljön.

"Nem változtatjuk meg mindig a játékstílusunkat attól függően, hogy kivel játszunk, csak kicsi módosításokat végzünk" - mondta.

Marcelóról, akit a tizedik percben le kellett cserélni, nem volt konkrét információja azon kívül, hogy a védőnek a háta fájt.

A kieséses szakaszt illetően úgy fogalmazott, hogy itt már mindenre oda kell figyelni.

"Hiba nélkül, végig koncentráltan kell futballozni, ez a kulcsa a sikeres szereplésnek" - hangsúlyozta.

Az E csoportban élen végző brazilok a nyolcaddöntőben az F-ben másodikként záró mexikóiakkal mérkőznek majd meg hétfőn, Szamarában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.