Labdarúgás

Visszatérhet a pályára a 11-szer újraélesztett focista

Akár már július közepén játszhat Duhaj Ádám.

2018.06.27 15:16ma.hu

Az FC Dabas fiatal játékosa még január 15-én lett rosszul és esett össze a kakucsi pályán. A 16 éves Duhaj Ádámot edzői és egy szolgálaton kívüli orvos próbálta újraéleszteni, majd a kiérkező mentők is csak kemény munka árán tudták életben tartani.

A Városmajori Szív-és Érgyógyászati klinikán a klinikai halálból hozták vissza. 11-szer élesztették újra, majd műszívre kapcsolták, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A műtét közben derült ki, hogy veleszületett koszorúérrendellenessége van és ez okozta a szívrohamot.

A sok kezelés és vizsgálat után úgy tűnik, Ádám ismét visszatérhet a pályára - írja a Nemzeti Sport. Orvosi engedéllyel végre elkezdheti újra formába hozni magát és akár már július közepén pályára is léphet.

"Merkely professzor úr és az orvostársai is gyógyultnak nyilvánítottak, és azt mondták, hogy türelemmel, lépésről lépésre haladva jussak el az első 'rendes' edzéseimig, s ha már formába lendültem, jöhet a visszatérésemet jelentő mérkőzésem is” - mesélte a lapnak Ádám, aki iskolai lemaradást is sikeresen pótolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.