Labdarúgás-vb2018

Vb-2018 - Rojo a 86. percben lőtte a tizenhat közé Argentínát

Marcos Rojo hajrában szerzett góljával a legutóbb ezüstérmes argentin válogatott 2-1-re legyőzte Nigéria csapatát kedden, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó-világbajnokság D csoportjából.

2018.06.26 22:37MTI

A dél-amerikai gárda, melynek második helyéhez az is kellett, hogy Izland nem tudta felülmúlni a százszázalékos horvát együttest, szombaton Franciaországgal találkozik a legjobb 16 között.

Eredmény, D csoport, 3. forduló:
Argentína-Nigéria 2-1 (1-0)
Szentpétervár, 64 468 néző: v.: Cuneyt Cakir (török)

gólszerzők: Messi (14.), Rojo (86.), illetve Moses (51., 11-esből),

sárga lap: Mascherano (49.), Banega (64.), Messi (94.), illetve Balogun (32.), Mikel (91.)

Argentína:
Franco Armani - Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo, Nicolás Tagliafico (Sergio Agüero, 80.) - Enzo Pérez (Cristian Pavón, 61.), Javier Mascherano, Éver Banega, Ángel Di María (Maximiliano Meza, 72.) - Lionel Messi, Gonzalo Higuaín

Nigéria:
Francis Uzoho - Victor Moses, Leon Balogun, William Ekong, Kenneth Omeruo (Alex Iwobi, 90.), Brian Idowu - Kelechi Iheanacho (Odion Ighalo, a szünetben), Onyinye Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo - Ahmed Musa (Simeon Nwankwo, 92.)

I. félidő:
14. perc: Banega a felezőről emelt a nigériai védővonal mögé, Messi megelőzte emberét, a levegőben két érintéssel lekészítette magának a labdát, majd 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

II. félidő:

49. perc: Mascherano rántotta le egy nigériai szögletnél Balogunt, a megítélt büntetőből Victor Moses higgadtan gurította a labdát a kapuba. Armani a másik irányba vetődött (1-1).

86. perc: Mercado adott be a jobb oldalról, középen Rojo érkezett a legjobb ütemben, és a 11-es pont közeléből kapásból a kapu bal alsó sarkát lőtte ki (2-1).

A dél-amerikaiak lényegesen lendületesebb, agresszívebb játékkal indítottak, mint a korábbi két csoportmeccsükön, pedig a torna legidősebb átlagéletkorú (30 éves és 190 napos) kezdőcsapatát küldték a pályára. Nigéria fegyelmezetten, zártan védekezett a saját térfelén, de így is csak a 14. percig úszta meg kapott gól nélkül. Messi találata után kinyíltak egy kicsit az afrikaiak, így a mezőnyfölényben játszó argentinok előtt több terület, ezzel együtt több lehetőség is adódott, de nem tudták növelni az előnyüket. Higuaín ziccerét védte a kapus, a kiugró Di Maríát buktatták, az utóbbi kapcsán megítélt szabadrúgásból pedig Messi a kapufát találta el.

Az ötszörös aranylabdás Messi - aki az oroszországi vb századik találatát jegyezte - legutóbb 662 perce szerzett gólt vb-n, akkor a 2014-es torna csoportkörében szintén Nigéria ellen volt eredményes.

A második felvonás nigériai egyenlítéssel kezdődött, az első félidőben is látványos hibákat vétő Mascherano hozott össze egy büntetőt az ellenfélnek. A folytatásban egy ideig kevés lehetőség adódott, a sok hibával tarkított játék a két tizenhatos között zajlott. A hajrára az argentin gárda beszorította ellenfelét, de helyzeteit sorra elpuskázta, miként az ígéretes kontrákat vezető nigériai csapat sem tudta gólra váltani lehetőségeit. A végjátékban Rojo lett a főszereplő, aki előbb majdnem összehozott egy büntetőt az ellenfélnek - fejjel nem tudott felszabadítani, a labda a kezére esett, de a török játékvezető a videobírót követően sem látta szabálytalannak az esetet -, majd újra vezetéshez juttatta csapatát. Utóbbi találat továbbjutást ért, így nem esett meg az a csúfság a kétszeres vb-aranyérmes, legutóbb döntős argentin együttessel, hogy a csoportkört követően búcsúzzon. Erre legutóbb 2002-ben volt példa.

Achilles macska azt jósolta, Nigéria legyőzi Argentínát

Nigéria meg fogja verni Argentínát a kedd esti szentpétervári mérkőzésen - jósolta Achilles, az Ermitázs "látnok" macskája.

A süket kandúr, amely a világbajnokság alatt még egyszer sem tévedett, ezúttal a nigériai zászló mellett álló tálból kezdett el falatozni, búcsút vetítve előre Lionel Messi csapatának, amely kizárólag győzelemmel juthat tovább.

A híres múzeum házi orákuluma megjövendölte, hogy a nyitómérkőzésen az oroszok legyőzik a szaúdiakat (5-0), mint ahogy az összes eddigi szentpétervári mérkőzés eredményét is: Oroszország a macska jóslatának megfelelően felülmúlta Egyiptomot (3-1), Irán Marokkót (2-1), Brazília pedig Costa Ricát (2-0).

Az argentinok ugyancsak egy ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel a negyedik helyen állnak a D csoportban Izland mögött. Nigériának három, a már továbbjutott Horvátországnak pedig hat pontja van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.