Vb-2018

Kolumbia magabiztos győzelme, a lengyelek nem juthatnak tovább

Kolumbia magabiztosan, 3-0-ra győzte le a lengyel csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így eldőlt, hogy az európai válogatott már nem juthat be a nyolcaddöntőbe.

2018.06.24 23:01MTI

Eredmény:
H csoport, 2. forduló:
Kolumbia-Lengyelország 3-0 (1-0)
Kazany, 42 873 néző, v.: Cesar Arturo Ramos (mexikói)

gólszerzők: Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (75.)

sárga lap: Bednarek (61.), Góralski (85.)

Kolumbia:
David Ospina - Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerri Mina, Johan Mojica - Abel Aguilar (Mateus Uribe, 32.), Wilmar Barrios - Juan Cuadrado, Juan Quintero (Jefferson Lerma, 73.), James Rodríguez - Radamel Falcao (Carlos Bacca, 78.)

Lengyelország:
Wojciech Szczesny - Lukasz Piszczek, Jan Bednarek, Michal Pazdan (Kamil Glik, 80.) - Bartosz Bereszynski (Lukasz Teodorczyk, 72.), Grzegorz Krychowiak, Jacek Góralski - Piotr Zielinski, Maciej Rybus, Dawid Kownacki (Kamil Grosicki, 57.) - Robert Lewandowski

I. félidő:

40. perc: A jobb oldalon kis szögletet végeztek el a kolumbiaiak, a James Rodríguez által beemelt labdát a középen üresen hagyott Yerri Mina 4 méterről fejelte a kapuba (1-0).

II. félidő:

70. perc: Quintero ugratta ki a leshatáron álló Falcaót, aki a jobbösszekötő helyén ziccerben, 13 méterről külsővel az elvetődő Szczesny alatt a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2-0).

75. perc: James Rodríguez lőtte a labdát a lengyel védővonal mögé, a nagy sprintet kivágó Cuadrado ziccerben lőtt 15 méterről a lengyel kapu bal alsó sarkába (3-0).

A 10. percre a dél-amerikai együttes egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki, de sok futással és lendületes teljesítménnyel hiába irányította a mérkőzést, a helyzeteit nem tudta befejezni. Az első félidő hajrájában aztán megérdemelten jutott vezetéshez a kolumbiai csapat a rendkívül passzív, az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő lengyelekkel szemben, akiknek kulcsembere, a center Robert Lewandowski csak vergődött a védők között.

A második félidőben kijött a szorításból a lengyel együttes, de gólhelyzetig csak egyszer jutott - Lewandowski lövését védte Ospina -, miközben a kolumbiai védelem végig fegyelmezett maradt. A dél-amerikai csapat kontráiban viszont mindig több veszély volt, a felvonás közepén két ellentámadást góllal fejeztek be, így a hajrá előtt eldöntötték a mérkőzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.